понеділок, 13 листопада 2017 р.

Навчальний проект "Україна вишивана"


Паспорт проекту
Назва: Україна вишивана
Автор і керівник: вчитель математики та інформатики, класний керівник
                             Мудрак Анна Євгеніївна
Предмет, клас: інформатика, виховна робота, позакласна робота,
                           народознавство, 6 клас
Аннотація: Напевно, сьогодні переважна більшість українців має у своєму гардеробі вишиванку. Але чи всі ми задумувалися про ідейне й смислове навантаження орнаментів, зображених на улюбленому одязі? Кожен регіон України славиться своїми унікальним  вишиванками. Вони відрізняються за кроєм, кольорами, виконанням швів, орнаментами і візерунками. Ми постаралися якомога повніше розповісти про це у нашому проекті
Мета: В рамках проекту ми спробуємо розібратися з основними різновидами українських автентичних візерунків та зазирнемо у світ найпоширеніших серед наших пращурів кольорів, використовуваних в оздобленні. Це буде цікавезна подорож в історію українського етнічного бренду – вишивки.
Актуальність: Сучасний стан нашого суспільства характеризується зростанням етнічної свідомості народу, посиленням його інтересу до вітчизняної історії та культури. Звернення до життєдайних джерел народного мистецтва, до збереження та оновлення всіх його видів – це усвідомлення свого родоводу, духовних традицій та відродження культури українського народу.
Українська вишиванка — самовираження українського народу, вона є відображенням цінностей, традицій, культури та історії. А крім того, вишиванка зараз — модний у всьому світі тренд.

























Cвято «День вишиванки»
В рамках роботи над проектом учнями 6-Б класу було підготовлено та показано учням початкової школи концертну програму «День вишиванки»
Фотозвіт проведення концерту





Конкурс малюнків на асфальті

В рамках навчального проекту "Україна вишивана" пройшов конкурс малюнків на асфальті. Учні 1-Б класу (класний керівник Баланова В.В.) намалювали автентичні українські вишиванки. Наставниками першокласників виступили учні 6-Б класу (класний керівник Мудрак А.Є.). Шестикласники розповіли про традиції, історію та регіональні особливості української вишивки.







Фотозвіт роботи над проектом




Творча група учнів 6-Б класу (Бабенко А, Онасенко С, Шиктарьова В) створила карту, на якій показала територіальні особливості української традиційної вишивки








ПОВНУ ВЕРСІЮ ПРОЕКТУ МОЖНА ПЕРЕГЛЯНУТИ ЗА ПОСИЛАННЯМ

Немає коментарів:

Дописати коментар